Pakistan: 9 gidsler løsladt

Studenter fra Den Røde Moske, Lal Masjid, har kidnappet 9 mennesker, som de har anklaget for prostitution. Alle ni er nu løsladt igen.

Abdul Rashid Ghazi, en ledende præst ved en radikal moské i Islamabad, sagde, at gidslerne er løsladt på grund af det venskabelige forhold mellem Pakistan og Kina.

Den røde Moske - Lal Masjid

EkstraBladet skriver, at der var 6 kinesiske kvinder i mellem gidslerne og at de var ansat på en akupunkturklinik. I en anden artikel fortæller bladet, at de kriminelle gerningsmænd var 10 burkaklædte kvindelige studenter.

Her kommer begge køn, og det har myndighederne lovet, at de vil standse. Radikale muslimer mener, at klinikken også er brugt som bordel med de kinesiske kvinder i en central rolle.

Det er ikke første gang, de islamistiske studenter mener at have set “prostituerede”, som de har kidnappet. Men det er endnu aldrig blevet dokumenteret, at der skulle have været tale om noget sådant. For et par måneder siden kidnappede de tre kvinder og to politimænd for samme anklager. Politiet havde intet med sagen at gøre. De blev også sat fri. I mange byer i Pakistan er der opstået selvbestaltet religiøst politi, som render rundt og leder efter usømmelighed og illegal sex.

Det, der sker i Pakistan, kalder man almindeligvis talibanisering. Men i sin kerne er det den saudiarabiske wahabisme, der har rodfæstet sig i landet og det er for sent at ændre udviklingen. Islamisterne og de sekulære bevægelser angriber begge præsident Musharraf for ikke at gøre “det rigtige”.

Når de sekulært indstillede muslimer ikke angriber islamisterne i stedet, er det fordi, det i realiteten vil være ensbetydende med trusler på livet og likvideringer. Overmagten er med andre ord blevet for stor. Hvis Musharraf havde haft tilstrækkelig opbakning i befolkningen, ville hans “oplyste islam” også have haft gennemslagskraft. Desværre er udviklingen gået den anden vej og det er et spørgsmål om tid, før det går galt.

Note: Talibaniseringen kan bla. ses i grænseområderne mellem Pakistan og Afghanistan. Fra MetroXpress:

60 militsfolk, som fredag forsøgte at komme over grænsen fra Pakistan til Afghanistan, er blevet dræbt af NATO-soldater og koalitionsstyrker, oplyser NATO.

Andre kilder: Jyllands-Posten, Jyllands-Posten, Berlingske Tidende, Berlingske Tidende, MetroXpress,

1 Response to “Pakistan: 9 gidsler løsladt”  1. 1 Monokultur » Og en kidnapning Trackback til juni 24, 2007 kl. 03:52

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
Translations

Translate Danish to English Translate Danish to Arabic Translate Danish to Bulgarian Translate Danish to Catalan Google-Translate-Chinese (Simplified) BETA  Translate Danish to Traditional Chinese Translate Danish to Croatian Translate Danish to Czech Translate Danish to Dutch Translate Danish to Finnish Translate Danish to French Translate Danish to German Translate Danish to Greek Translate Danish to Hebrew Translate Danish to Hindi Translate Danish to Indonesian  Translate Danish to Italian Google-Translate-Danish to Japanese BETA Translate Danish to Korean BETA Translate Danish to Latvian Translate Danish to Lithuanian Translate Danish to Norwegian Translate Danish to Polish Translate Danish to Portuguese Translate Danish to Romanian Translate Danish to Russian Translate Danish to Serbian Translate Danish to Slovak Translate Danish to Slovene Translate Danish to Spanish Translate Danish to Swedish Translate Danish to Tagalog Translate Danish to Ukrainian Translate Danish to Vietnamese Warning: The English translation is hopeless

Ingen link herunder

Blogportaler

Polit-blogs

Politblogs

DanskeWeblogs.dk | Katalog over danske blogs

Kategorier

Fundet på Snaphanen:

Arkiv – dato

Arkiv – måned

Uriasposten om Danmarks Radio:

Et klart mønster tegner sig. Konservative medier får etiketten ‘højreorienteret’, hvorimod venstreorienterede får ‘uafhængig’, ‘velanset’ eller ‘troværdig’.

7. oktober 2007

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.